ForsideProdukter og priserTeknologiTeknologiTrænereHistorieSupport og FAQKontakt os

AKTUELLE TILBUD:


Tilbud til nye brugere

 Brugt udstyr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(til toppen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(til toppen)

 

Historien om SRM

 

SRM er en forkortelse for Schoberer Rad Messtechnik. Virksomheden blev grundlagt i 1986 af den tyske ingeniør Ulrich (Ulli) Schoberer, som i dag er ejer af moderselskabet i Tyskland (Jülich) samt datterselskaberne i Italien (Lucca), USA (Colorado) og New Zealand (Christchurch). Desuden findes der autoriserede SRM forhandlere i 29 lande, herunder SRM Danmark.


I 1988 lancerede Ulli Schoberer "SRM Training System 1", som var banebrydende ved, at det nu var muligt at teste temmelig præcis, hvor mange watt en cykelrytter træder ud i kæden. Tidligere var dette kun muligt at måle i testcentre og laboratorier. Mange benyttede på det tidspunkt pulsmålere, men pulsen reagerer meget forsinket. Når først pulsen er på syregrænsen, har kroppen for længe side dannet syre i AT-zonen. Med SRM blev det muligt at teste rytterens watt under både træning og løb.


Ulli Schoberer arbejdede med stor tysk grundighed, og mange lodninger, for at kranken (PowerMeteret) kunne sende så præcise data som muligt op gennem ledninger til displayet på styret (PowerControlen). Gennem SRM's 25 årige eksistens er der udviklet hele 7 generationer af SRM. Udviklingen er hele tiden sket med stor hensyntagen til både præcision og vægt.


Under udviklingen af SRM er der hele tiden blevet samarbejdet med verdens bedste professionelle cykelryttere. Det tyske landshold, Telekom, Greg Lemond, Bjarne Riis, Erik Zabel og Lance Armstrong er nogle af samarbejdspartnerne i udviklingen af SRM. Samarbejdet med de bedste professionelle cykelryttere om udviklingen af nye produkter er fortsat helt op i nutiden.


I midten af '90erne begyndte SRM for alvor at producere til Mountainbike sporten. En af de berømte samarbejdspartnere i denne disciplin var Ned Overend. Men også telemetri var et af de nye produkter på forskningsbordet. I 2000 lavede SRM de første forsøg med motorcykler, som kunne opfange SRM-signalerne fra rytterne. I 2004 kunne Tour de France seerne følge puls og watt fra flere af rytterne direkte på skærmen.


 

Da SRM's 6. generation blev lanceret i 2006, var den største nyhed i forhold til 5. generation, at ledningerne forsvandt, og det nye Training System 6 var blevet helt trådløst. Desuden blev samarbejdet med de store cykelproducenter udvidet. Det blev muligt ikke kun at køre med SRM's egne kranke. Et af de første samarbejdspartnere var Shimano, som har være med i næsten 25 år. Men også producenter som FSA, SRAM, Specialized og Cannondale er kommet til de senere år. Senest har også Tune, Truvativ, THM Clavicula og Campagnolo (efteråret 2011) tilsluttet sig samarbejdet med SRM.


 

Med SRM "Training System 7", som blev lanceret i 2010, var den store nyhed, at PowerControlen var blevet mindre, lettere og mindre strømforbrugende. Men det var samtidig et langt mere moderne og farverigt SRM, man nu så på cyklerne. Det blev muligt at vælge imellem 11 forskellige farver til PowerControlen samt hele 33 forskellige dekorationer på PowerMeteret.

 


 

I 2016 blev PowerControl 8 (PC8) lanceret som den helt store nyhed. Denne var en sand revolution på software siden, idet man på sin computer - via en 'Device Agent' - nu selv kunne indstille de informationer, som man ønsker at se under træningen.
På en PC8 kan man vælge frit mellem ca. 50 forskellige funktioner, som er udvalgt efter moderne videnskab vedr. elitecykling ('Training Stress', 'Normalized Power', mm). PC8 har også indbygget GPS.
Se mere om PowerControl 8 her


I de senere år har SRM opfundet flere genopladelige PowerMetre, så man ikke behøver indsende sin krank til batteriskifte, når batterierne falder ud. Her kan bl.a. nævnes modellen 'Origin', som findes i rigtig mange versioner, til både landevej, MTB, bane, gravel, cross. Også 'Campagnolo' fåes nu i en genopladelig model.
Se mere om SRM Origin her
.

På det seneste har SRM fabrikken udvidet sit PowerMeter sortiment til også at omfatte pedaler. Her kan nævnes modellerne 'Eksakt' (primært til landevej og bane) samt 'X-Power'(primært til MTB, gravel og cross).
Se mere om pedalerne Eksakt og X-Power her.


 

Om SRM Danmark

Efter at Bjarne Riis i 1999 sluttede sin aktive karriere som professionel cykelrytter, blev han importør af SRM's produkter i Danmark. Bjarne Riis var meget optaget med at lave sit eget cykelhold, så han overdrog efter et par år importen til sin bror, Flemming Riis. Efter knap 10 år som importør solgte Flemming Riis pr. 1/1 2011 sin import af SRM produkter til Jan Steensen.

Jan Steensen har arbejdet med SRM i landevejscykling igennem mange år som træner,  sportsdirektør og sportschef på de danske tophold Glud & Marstrand Horsens-LRØ, Team Concordia/Riwal og Team Vejle. Endvidere er hans to sønner vokset op med SRM (André Steensen, som har kørt for Team CSC/Saxobank-Sungard 2008-2011, og Nicolai Steensen, som har kørt på Glud & Marstrand Horsens, Team Concordia Forsikring og Biketoyz U23).

Navnet 'SRM Danmark' blev oprettet 2011 under moderselskabet Forlaget Andrico ApS.

SRM ANALYSE:

Orica GreenEdge vinder holdtidskørsel (4. etape Tour de France 2013)